In de Oosterse cultuur worden depressieve verstoringen gezien als interpersoonlijke verstoringen. Er rust een taboe op het hebben van een depressie stoornis. De mensen die een verstoring hebben (depressie) worden gezien als gevaarlijk en onvoorspelbaar. Dit kan weer leiden tot een afwijzing, dit kan zorgen voor een verlaging van het zelfvertrouwen. De persoon kan hierdoor van de samenleving worden afgesloten. De familie van diegene die depressie is worden ook uitgesloten. Dit kan leiden tot ontkenning van de ziekte, zowel door diegene met een depressieve stoornis als de familie.

De lichaam en de geest worden in de Oosterse culturen als een eenheid gezien, de klachten worden dan zowel lichamelijk als geestelijk geuit. De behandelwijze is hiervan dan afhankelijk en moet per persoon worden bekeken in de Oosterse cultuur. Naast ziekte en gezondheid speelt kunst ook een grote rol in het leven van de Oosterse cultuur. Deze kenmerkt zich door de zeer complexe geschiedenis. Oost en West zijn in de kunst meer met elkaar verbonden dan men denkt. Esscher heeft veel gekeken naar de Oosterse kunst, hij heeft hier veel inspiratie uit opgedaan, zeker door te kijken naar de Oosterse Mozaïek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation